Opiskelijaprojekti: Tule tutkimaan kestäviä lankavaihtoehtoja hiomatuoteteollisuuteen

06.03.2023

Tule tutkimaan kestäviä lankavaihtoehtoja hiomatuoteteollisuuteen / opiskelijaprojekti tarjolla

Mirka Oy on kansainvälinen yritys ja osa suomalaista perheomisteista KWH -yhtymää. Mirkan liikeidea on tarjota maailmanluokan ratkaisuja pintakäsittelyyn ja tarkkuushiontaan. Mirka on maailmanlaajuisesti kasvava yritys, jonka tuotannosta noin 97 % menee vientiin ja tuotteitamme myydään yli 100:ssa maassa.

Tarjolla on projektityö, jossa tarkoituksena on etsiä filamenttilankavalmistajia sekä katkokuituvalmistajia, jotka tekevät selluloosapohjaisia, biopohjaisia tai biohajoavia lankavaihtoehtoja. Suomessa on nousemassa monta eri valmistajaa, jotka tekevät selluloosapohjaista kuitua eri menetelmin. Tarkoituksena on selvittää eri yritysten mahdollisuudet ja halukkuudet filamenttikuidun langanvalmistukseen sekä langan/katkokuitujen eri ominaisuudet. Öljypohjaisten synteettisten kuitujen korvaajaksi on olemassa myös paljon muita vaihtoehtoja. Haluaisimme työhön liittyvän myös Euroopassa olevien vaihtoehtojen läpikäynnin ja materiaalien ominaisuuksien selvittämisen.

Kartoitustyön voi tehdä etänä. Mahdollisuuksien mukaan työhön voidaan liittää myös materiaalien testaus Karjaan tehtaalla.

Työn tarkemmasta sisällöstä keskustellaan ennen työn aloitusta.

Liitä hakemukseen tieto minkälaisena opiskelijatyönä haluaisit työn toteuttaa (esim. korkeakoulun harjoittelujakso tai harjoitustyö). Työ voidaan tehtä opintoina tai  työtä voi mahdollisesti tehdä ja/ tai jatkaa kesätyönä ja kesätyöajalta saa palkkaa. Kesätyön tekopaikka olisi Karjaa. Nämä yksityiskohdat sovitaan opiskelijan kanssa tarkemmin.

Mikäli kiinnostuit aiheesta, lähetä meille 31.3.2023 mennessä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen: kiertotalous2.0@turkuamk.fi. Laita otsikoksiMirka”.

Työn on tarkoitus alkaa heti kun valinta on tehty tai heti kun se hakijalle sopii. Tavoite olisi, että työ olisi valmis elokuussa 2023. Työ ohjataan Mirkan toimesta. Turku AMK:n Kiertotalous 2.0 oppimisympäristö toimii välittäjänä ja levittää tietoa tästä mahdollisuudesta opiskelijoille osana Telaketju-yhteisön toimintaa.

 

Muuta tietoa: ajankohtaista Mirkan tuotekehityksessä – SHAPE Business Finland-projekti

Mirka toimii SHAPE-hankkeen veturina ja ympäröivä ekosysteemi koostuu kymmenistä toimijoista aina pienteollisuudesta suurten yritysten kautta tutkimuslaitoksiin ja yliopistoihin. Lue lisää projektista:

https://www.mirka.com/en/company/responsibility/shape

 

Lisätietoja:

Piia Nurmi
piia.nurmi@turkuamk.fi
Lehtori, Kiertotalous 2.0 oppimisympäristön vetäjä
Turun ammattikorkeakoulu

tai tarvittaessa:

Niina Kyynäräinen, Mirka Oy, niina.kyynarainen(at)mirka.com