Sepänkadun kampus muuttaa

12.05.2020

“Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun kampus tyhjenee toukokuussa 2020, ja opiskelijat ja henkilökunta siirtyvät Kupittaan kampusalueelle. Kokonaisen kampuksen muuttaminen ei ole ihan yksinkertainen tehtävä, sillä henkilökunnan omien mappien, kirjojen ja tavaroiden lisäksi myös rakennuksessa olevat kalusteet pitää muuttaa. Ja niitä kalusteitahan on paljon.

Pääsimme alkukeväällä mukaan Sepänkadun muuttoprojektiin, jossa tarkoituksena oli löytää kampuksella oleville kalusteille uusi koti. Roolimme projektissa oli keksiä kiertotalouden mukaisia ratkaisuja suljettavan kampuksen kalusteiden loppusijoitukseen. Osalle kalusteista oli jo määritetty paikka muilla kampuksilla, mutta suurin osa oli vailla tarkoitusta ja tulevaisuutta.

Kiertotalouden tavoitteena on jätteetön järjestelmä, jossa materiaalien arvo säilyy tai kasvaa, ne pidetään pitkään tuottavassa käytössä ja niiden käyttäminen uudelleen toteutetaan tehokkaasti. Kiertotalouden avulla voidaan vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja materiaalien tarvetta sekä käyttää tehokkaasti jo olemassa olevia resursseja. Paras tilanne on, jos tuote pysyy samassa käytössä yhä uudelleen eli ‘’tuoli pidetään tuolina’’. Tätä ohjenuoraa seuraten aloimme suunnitella opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattua kalusteiden myyntipäivää.”

Lue koko juttu TS Maailmanparantajat -blogista

Ella Rasimus & Saara Ahtaanluoma
Opiskelija-assistentit
Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmä