Kiertotalous osaksi opintoja

10.03.2020

“Siirtyminen kiertotalousyhteiskuntaan on monialainen haaste tieteelle ja tutkimukselle mutta myös ammatilliselle osaamiselle ja kansalaisten asenteille.

19 ammattikorkeakoulua on lähtenyt selvittämään, miten kiertotalous tulisi integroida osaksi ammattikorkeakoulujen opetusta ja arkea.

Koulutus toimii keskeisenä välineenä uusien toimintatapojen ja osaamisen jalkauttamisessa. Viime aikoina kiertotalous on yleistynyt opetuksessa kestävän kehityksen ohella. Koska kiertotalousyhteiskuntaan siirtyminen haastaa organisaatioita ja kansalaisia laajasti, teema tulisi huomioida kaikilla koulutusasteilla ja -aloilla.

Ammattikorkeakouluissa kiertotalous on jo tällä hetkellä huomioitu osana opintoja monilla teknisillä aloilla, kuten luonnonvara-alalla ja tekniikassa. Sen sijaan yhteiskunnallisilla aloilla kiertotalouden soveltaminen on usein alkutekijöissään. Kiertotalousosaamista edistäville lähestymistavoille on tarvetta esimerkiksi ratkaisumyynnissä, rahoituksessa ja palvelumuotoilussa.”

Näin kirjoittavat Uusiouutisissa Kiertotalousosaamista ammattikorkeakouluihin -hankkeen vetäjät: Sara Malve-Ahlroth (Turun amk), Kari Laasasenaho (SeAMK), Pia Haapea (LAB), Sanna Tyni (Lapin AMK) ja Annariikka Martikainen (Haaga-Helia)

Lue koko artikkeli Uusiouutisten sivuilta